Quilling

Istorie Quilling

Haideti sa va faceti o imagine despre quiiling si ce inseamna aceasta arta de la originea ei pana azi.

Quilling este o arta care implica folosirea benzilor de hartie ce se ruleaza si se lipesc impreuna pentru a forma un design decorativ. Este un fel de filigran din hartie.

Hartia este infasurata cu ajutorul unui soi de betisor pentru a crea un coil shape (o forma de baza de la care pleaca toate modelele). Forma creata este lipita la capat astfel incat mai multe forme de acest gen sunt aranjate sa formeze flori, frunze si o varietate de tipare ornamentale.

 

Nu se stie exact cand a inceput acest proces, dar se spune ca in timpul Renasterii, maicutele si calugarii francezi si italieni foloseau quilling-ul pentru a decora copertile cartilor religioase. Multe surse de pe inernet afirma faptul ca hartia cea mai des folosita de ei, era reprezentata de benzile de hartie suflate cu aur pe care le taiau de pe marginile cartilor religioase. Sunt multi care contrazic aceasta idee, pentru ca acele Biblii si carti religioase nu erau atat de multe in biserici si manastiri, iar faptul ca se rupeau colturile ar fi reprezentat un pacat. Adevarul cred ca e pe undeva pe la mijloc.

Quillingul imita deseori”broderia arhitecturala” a acelor timpuri.

250px-Sankt_Petersburg_Winterpalast_2005_e

in secolul 19 si 20 au aparut primele fotografii cu asemenea opere, vedeti mai multe mai jos.

83047 93057

94063 91014

Am citit ca exista asemenea lucrari in Capela Sixtina de la Vatican (in muzeu) ..sincera sa fiu am fost acolo dar nu am vazut, cel putin nu aveam aceasta pasiune atunci si probabil nu mi-am dat seama.

In secolul al 18-lea, arta quilling a depasit limitele religiei si a devenit cunoscuta si folosita in Europa, fiind practicata mai ales de persoanele instarite sau de vita nobila. Se spune ca au existat cateva scoli care predau asa ceva printre alte subiecte artistice.

Multe exemple se pot regasi  pe designul posetelor de dama, pe tablouri, pe rame, pe cutii de bijuterii si multe alte lucruri, depinde de imaginatia fiecaruia.

De-a lungul anilor, aceasta arta a suferit transformari folosindu-se alte tehnici si materiale,si se regaseste acum pe toate continentele , devenind foarte populara datorita costurilor accesibile pentru  toata lumea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: